Jelenlegi hely

Banánkenyér - paleo

Banánkenyér - paleo
Inkább kalács, mint kenyér jellegű lett. Önmagában is finom, de egy kis mézzel meglocsolva, vagy kevés házi lekvárral megkenve tökéletes reggeli, vagy uzsonna.
Hozzávalók: 

2 db érett banán

15 dkg darált dió

5 db tojás

2 ek xilit/eritrit

1 mk szódabikarbóna

2 ek gesztenyeliszt

1 ek szőlőmagolaj

Elkészítés: 

A tojásokat a pürésített banánnal és az olajjal összekeverjük, én robotgéppel csináltam, szépen kihabosította. Hozzáadjuk a szárazanyagokat (darált dió, liszt, szódabikarbóna, xilit) és sütőpapírral bálelt őzgerincformába öntjük. 160 fokon, kb 50 percig sütjük. Langyosra hűtve szépen szeletelhető.
Kínálhatunk mellé lekvárt, vagy mézet, de önmagában is finom!

Kategória: 
Kategória_2: