Jelenlegi hely

Házi kenőmájas

Házi kenőmájas
Adalékanyag-, színezőanyag-, szója-, tej-, cukor-, gluténmentes. Kb, 250,- forintból állítottam elő...
Hozzávalók: 

Fél kg sertésmáj

2 db héjában főtt burgonya (paleoban édesburgonya)

2 db főtt tojás

1 fej vöröshagyma

fokhagyma

bors

pirospaprika

majoránna

mustár

petrezselyemzöld (opcionális)

metélőhagyma (opcionális)

Elkészítés: 

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon megdinszteljük, rádobjuk, a kockára vágott májat, fehéredésig kevergetjük, majd fűszerezzük, ízlés szerint. Én pirospaprikát, borsot, majoránnát tettem rá, kevés vízzel felöntöttem, és fedő alatt puhára főztem, ekkor megsóztam.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, a krumplit szintén. Majd a pörköltet, a főtt krumplit, a főtt tojásokat késes aprítóba kanalazzuk, és pürésítjük. Ekkor ha szeretnénk, apróra vágott petrezselyemzöldet, vagy metélőhagymát, esetleg mustárt adhatunk hozzá. Összekeverjük. Alufóliát terítünk ki a munkalapra,   közepére halmozzuk a májkrémet,  majd szorosan feltekerjük. (én 2 kisebb rudat készítettem). Kb fél órára a fagyasztóba tesszük, ezután tökéletesen szeletelhető. Paprikával, paradicsommal, friss kenyérrel (GM/paleo) kínáljuk.
Kb, 250,- forintba került...

Kategória: 
Kategória_2: