Jelenlegi hely

Májpiskóta

Májpiskóta
A recept egy 1983-ban kiadott könyvből származik, anno Nagymamám gyakran készítette, azonban Ő bő zsiradékban sütötte ki, emlékeim szerint nem volt zsíros. Én is zsírban sütöttem ki az első adagot, de miután az összes zsírt magába szívta, tepsibe öntöttem
Hozzávalók: 

Fél kg sertésmáj
2 db héjában főtt burgonya (paleoban édesburgonya)
6 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld

majoránna
bors
fél mk szodabikarbóna

 

 

Elkészítés: 

A májat, a főtt burgonyával együtt ledaráljuk, én késes aprítóval csináltam. A tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verük,, a tojások sárgáját a májas keverékhez adjuk, ízlés szerint fűszerezzük, legvégül hozzáadjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk. A papírt lehúzzuk róla, és szeleteljük. Salátával és tartármártással kínáljuk.

Kategória: 
Kategória_2: