Jelenlegi hely

Méteres kalács, liszt nélkül!

Méteres kalács, liszt nélkül!
Húsvétra?
Hozzávalók: 

A fehér piskótához:
3 db tojás
3 ek  eritrit
5 ek víz
3 ek szőlőmagolaj
20 dkg kókuszreszelék
fél cs. sütőpor
A mákos piskótához:
3 db tojás
3 ek eritrit
5 ek víz
3 ek szőlőmagolaj
fél cs. sütőpor
20 dkg darált mák
A krémhez:
2 cs. GM  puncs pudingpor (Paleoban, paleo pudingpor)
5 dl víz
20 dkg vaj/margarin (Paleoban kókuszzsír)
20 dkg nyírfaporcukor
3-4 ek rum (esetleg aroma)
A tetejére:
20 dkg GM steviával édesített  étcsoki
2 ek szőlőmagolaj

Elkészítés: 

Fehér piskóta:
A tojások sárgáját jól kikeverjük az eritrittel, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a kókuszreszeléket és a  sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. keverünk.
Mákos piskóta, ugyanígy készül, csak kókuszreszelék helyett, darált mákot adunk hozzá.
Mindkét masszánkat, egy-egy sütőpapírral bélelt őzgerincformába kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Simára keverjük pudingport a vízzel, felfőzzük, kihűtjük, majd a nyírfaporcukorral  kihabosított vajjal összekeverjük.
A piskótákat ujjnyi szeletekre vágjuk, és a puncs krémmel összetöltjük, úgy, hogy egy méteres rudat kapjunk, érdemes inkább kétszer fél méteresre venni a figurát, akkor még a hűtőbe is befér laugh
Hűtjük, majd vízgőz felett felolvasztott csokival bevonjuk, ha a csoki megszilárdult, ferdén szeleteljük. Azonnal fogyasztható!

Kategória: 
Kategória_2: