Jelenlegi hely

Kölesfagyi

Kölesfagyi
Tavaly kaptam a páromtól egy fagylaltgépet, így garantáltan gluténmentes fagyikat ehetünk.
Hozzávalók: 

125g  hántolt köles

5 dl tej/rizstej

3-4 ek eritrit

2,5 dl tejszín, habbá verve

2 cs. vaníliás cukor/vanília kivonat

csipet só

2 db őszibarack

Tálaláshoz: gyümölcsök

Elkészítés: 

A kölest válogassuk át, mossuk meg, majd kb 4 dl eritrittel és csipet sóval ízesített tejben kezdjük el főzni, akkor jó ha teljesen puhára főtt, ha szükséges adjunk még tejet hozzá. Ízesítsük a vaníliával. Botmixerrel pürésítsük, hagyjuk teljesen kihülni, majd adjuk hozzá a felvert tejszíbhabot is, óvatosan keverjük össze, és mehet az előzőleg fagyasztóban lehűtött fagyigépbe. Amíg keveri a barackokat megmostam, megtisztítottam, és összeturmixoltam, majd a már félig megfagyott masszához csurgattam, tovább kevertettem, a megfelelő állag eléréséig.
Kínálhatjuk felvert tejszínhabbal, gyümölcsökkel is.

Kategória: