Jelenlegi hely

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta
Maradék paprikásból is készülhet, sőt akár gombapaprikásból is!
Hozzávalók: 

A palacsintához:
2 db tojás
10 dkg rizsliszt
2 ek tápióka keményítő
csipet só
2 dl tej/rizstej
2 dl szódavíz

A töltelékhez:
400 g  csirkemellfilé
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
50 g füstölt szalonna
1 kk. Erős Pista
Himalája só
3 dl tejföl

A tálaláshoz: tejföl

Elkészítés: 

A húst leöblítjük, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), azaz pörköltet készítünk.

Elkészítjük a palacsintát is: A tészta hozzávalóiból kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk. Teflon palacsinta sütőt előmelegítjük, és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt. A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.

Kiszedjük a húst a levéből, késes aprítóban pépesre daráljuk  A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

Megkenjük vele a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással  és a sütőben átforrósítjuk.
A visszamaradt tejfölös paprikás szafttal és tejföllel tálaljuk!

Kategória: