Jelenlegi hely

Hortobágyi húsos palacsinta torta

Hortobágyi húsos palacsinta torta
Tej-, tojás-, gluténmentes! Küld el a recepted, illetve a Prima Konyha havilapokban megjelent, és díjazott recept. Rizslisztes palacsintából is készülhet!
Hozzávalók: 

fél liter szódavíz
csipet só
5 dkg vaj
12,5 dkg rizsliszt
2 dkg Orgran gluténpótló
2,5 dkg Orgran tojáspótló
A töltelékhez:
400 g csirkemellfilé
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
50 g füstölt szalonna
1 kk. Erős Pista
Himalája só
3 dl tejföl/To-tu "tejföl"
A tálaláshoz: tejföl/To-tu "tejföl"
reszelt sajt/növényi "sajt"

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóiból kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk. Teflon palacsinta sütőt előmelegítjük, és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt. A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.
A húst leöblítjük, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), azaz pörköltet készítünk. Kiszedjük a húst a levéből, késes aprítóban pépesre daráljuk A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
Megkenjük vele a palacsintákat és tortaszerűen összerakjuk, a tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve érdemes 10 percet pihentetni, ezt követően szépen szeletelhető. 6 "rendes" szelet lett!

Kategória: