Jelenlegi hely

Csokis epertorta, sütés nélkül

Csokis epertorta, sütés nélkül
Szabó Anita nagyszerű receptje, kicsit másképp. Ezt mindenkiknek ki kell próbálnia. "Kicsi fiam" megjegyzése: "Anya ilyet kérek a szülinapomra!"
Hozzávalók: 
A "tésztához":
10 dkg törökmogyoró
8 dkg kimagozott datolya
A krémhez:
2  db érett avokádó
7 dkg kakaópor 
5 dkg kókuszzsír
2 ek méz
A tetejére:eper
fél csomag zselatin
fél dl víz
 
Elkészítés: 

A kimagozott datolyát és a mogyorót késes apritóban alaposan összezúzzuk. Jól formázható masszát kell kapnunk. Ezt egy kb 18 cm-es átmérőjű tortaformába (én lábasba) nyomkodtam.
A krém hozzávalóit is a késes aprítóba tettem, és habosra kevertettem. Rákentem az alapra, majd kiraktam a megmosott felezett eprekkel, zselatint a vízben elkevertem, forráspontig melegítettem, és ecset segítségével, az epreket épp csak átfényeztem. Fogyasztás előtt kb egy órát hűtöttem. 6 szelet lett belőle.

Kategória: 
Kategória_2: