Jelenlegi hely

"Méteres" Cupcake

"Méteres" Cupcake
"A döntés alapján, a következők nyerték a fődíjakat: 2. Méteres cupcake - Putóczki Gáborné"
Hozzávalók: 

6 db tojás
20 dkg eritrit
10 ek víz
7 ek szőlőmagolaj
35 dkg rizsliszt
1 cs sütőpor
3 ek kakaópor
A krémhez:
2 cs. GM puncs pudingpor
5 dl tej/rizstej
20 dkg vaj/margarin
20 dkg nyírfaporcukor
3-4 ek rum (esetleg aroma)
A tetejére:
10 dkg GM étcsoki
2 ek szőlőmagolaj

Elkészítés: 

A tojások sárgáját jól kikeverjük az eritrittel, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rizsliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 ek kakaót és még 1 ek meleg vizet keverünk.
A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.
Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük, kb 20 perc. Tűpróba!
Simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük.
A megsült és kihűlt muffinok "kalapját" levágjuk, a krémet csillagcsöves zsákba kanalazzuk, és ezt halmozzuk a muffinokra, a kalapokat visszahelyezzük, és vízgőz felett megolvasztott csokival óvatosan leöntjük. Azonnal tálalható.

Kategória: