Jelenlegi hely

Kapros juhtúróval töltött medvehagymás palacsinta

Hozzávalók: 

20  dkg rizsliszt
3 ek tápióka keményítő
csipet só
4 dl tej/rizstej
4 dl szódavíz
1 csokor medvehagyma, felaprítva
A palacsinta sütéséhez: kókuszzsír
A töltelékhez: 25 dkg juhtúró
2-3 ek tejföl
csipet só
1 csokor kapor, aprítva
Tálaláshoz: tejföl
Lila hagyma

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóiból kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk. Teflon palacsinta sütőt előmelegítjük, és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt. A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.
A töltelék hozzávalóból krémet keverünk, ezzel töltjük meg a palacsintákat, négybe hajtjuk, tepsibe rakosgatjuk, és forró sütőben átforrósítjuk.
Tálaláskor tejfölt, és lila hagymát kínálunk hozzá.