Jelenlegi hely

Tojás saláta

Tojás saláta
Nem volt hozzá semmi recept, egyszerűen a maradékokból, illetve a kertemből szedett friss zöldségekből "dobtam össze". Egészséges, laktató és finom lett!
Hozzávalók: 

5 db főtt tojás

20 dkg főtt sonka vagy felvágott

2 csokor retek

1 csokor medvehagyma

1 adag főtt GM köret tészta

1 csokor újhagyma

egy maréknyi maradék saláta mix

Tartármártás:

3 db tojás sárgája

5 ek tökmagolaj

1 ek mustár

1 kk só

1 kk bors/fehér bors

fél citrom leve

1 kk eritrit

2 dl tejföl

Elkészítés: 

Először elkészítjük a tartármártást. A tojássárgáját a mustárral, az eritrittel alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban 5 evőkanál tökmagolajat adagolunk hozzá, folyamatosan kevergetve egy kézi habverővel. Sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot (nekem frissen őrölt fekete bors volt) Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük, a hagyományos majonéztől én egy jóval sötétebb mártást kaptam. Tejföllel kikeverjük, ha szükséges utána ízesítünk.

A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, megtisztítjuk. A zöldségeket megmossuk, és felaprítjuk. A sonkát is apró kockákra vágjuk. Egy jénaiba halmozzuk a zöldségeket, a főtt tésztát, tojást, a sonkát, és a tartármártással összekeverjük. Néhány szelet tojást, retket hagyunk a díszítéshez. Alaposan lehűtve kínáljuk. Kitűnő vacsora saláta.

Kategória: