Jelenlegi hely

Medvehagymás burgonyasaláta

Medvehagymás burgonyasaláta
A medvehagyma az első tavaszi zöldég és fűszernövény. Érdemes gyűjteni, mert kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen is jó. A szédülést és a fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét.
Hozzávalók: 

1,5 kg burgonya

1 csokor medvehagyma

3 db tojássárgája

5 ek tökmagolaj

1 ek mustár

1 tk só

1 tk bors

1/2 db citrom leve

1 tk eritrit

2 dl tejföl

Elkészítés: 

A burgonyát sós vízben héjastul puhára főzzük, majd kihűtjük. Megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A medvehagymát alaposan megmossuk és felaprítjuk.

A mártáshoz a tojássárgáját alaposan elkeverjük a mustárral és az eritrittel, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tökmagolajat, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel. Megsózzuk, megborsozzuk, belenyomjuk a citrom levét és jól összekeverjük. Kikeverjük a tejföllel, és ha szükséges, tovább ízesítjük. A mártásba keverjük az apróra vágott medvehagymát és a burgonyakockákat.

Legalább egy órára a hűtőbe tesszük, főtt tojással kínáljuk.

Kategória: