Jelenlegi hely

Medvehagyma-krémleves

Idén először lehetőségem volt, hogy friss medvehagymát gyűjtsek Kaposváron. Micsoda remek fűszernövény!
Hozzávalók: 

3 db burgonya

1 csokor medvehagyma

1/2 liter csontleves alaplé

2 dl tejszín

 GM levesgyöngy

bors

Elkészítés: 

A krumplit megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, hozzáadjuk a megmosott és felaprított medvehagymát, és felöntjük egy kevés alaplével. 

Botmixerrel összeturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a maradék alaplevet és a tejszínt, amit előtte a hőkiegyenlítés miatt összekeverünk egy kevés forró levessel. Már nem forraljuk, csak a forráspontig melegítjük, és ha szükséges, utánaízesítjük. Tálaláskor megszórjuk levesgyönggyel.

Kategória: