Jelenlegi hely

Borzas Kata, zabpehelyből

Borzas Kata, zabpehelyből
Egyik lelkes olvasóm, a múltkoriban elkészítette a meggyes zabpely pitémet. Beszélgettünk, elemezgttük, hogy még milyen töltelékek jöhetnének szóba. Gyakorlatilag bármi. Ezúttal túróval töltve. Borzas Kata, egészségesebb változata.
Hozzávalók: 

25 dkg GM zabpehely

10 dkg GM zabpehelyliszt

5 dkg kakaópor

10 dkg cukor/eritrit

25 dkg vaj

1 kávéskanál sütőpor

1 cs vaníliás cukor

A töltelékhez:

20 dkg eritrit

3 db tojás szétválasztva

1 dl tejföl

90 dkg tehéntúró

3 ek rizs-, vagy kukoricadara

1  db citrom

5-10 dkg mazsola

Tetejére: nyírfaporcukor
 

 

Elkészítés: 

A töltelékhez az eritritet a tojássárgájával habosra keverjük, és a tejföllel tovább keverjük. Burgonyanyomón áttörve hozzáadjuk a túrót, a rizsdarát és a jól megmosott, megszikkasztott mazsolát beleszórjuk, utána a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük, végül óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját is.
A tésztához valókat gyúrjuk össze.  A felénél valamivel többet kisebb tepsibe terítünk, finoman lenyomkodjuk. Elosztjuk rajta atúró tölteléket, a tetejére morzsoljuk és kissé rányomkodjuk a maradék tésztát. 180 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Kb 4*4-es kockára szelve kínáljuk. Tetejét nyírfaporcukorral szórjuk meg.
Ötlet innen: Meggyes zabpehely pite

Kategória: