Jelenlegi hely

Hal brassói aprópecsenye

Hal brassói aprópecsenye
Villámgyors és egészséges ebéd.
Hozzávalók: 
60 dkg Nílusi sügér

1 fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

citrombors

bors

zsír

25 dkg zöldborsó
Kb 1-1,5 kg burgonya
Elkészítés: 
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és forró olajban, zsírban pirosra sütjük.

A halat szoba hőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd kb 3*3-as kockákra vágjuk.

A zsiradékon az apróra vágott megtisztított vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a halhúst és citromborssal, sóval borssal, fokhagymával ízesítjük. Készre sütjük, kb 5 (!) perc alatt!

A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk, majd a hal húshoz adjuk.

Végül a húsos ragut és a sült burgonyát összekeverjük, és tálalhatjuk is.

Kategória: