Jelenlegi hely

Spenótos "lasagne"

Spenótos "lasagne"
Úgy emlékeztem, hogy van itthon lasagne tészta. Tévedtem. Ha lasagne tésztával dolgozunk, azt nem kell előfőzni!
Hozzávalók: 

50 dkg GM fodros nagykocka tészta

1,- kg spenót

A besamellhez:

1 liter tej

10 dkg vaj

5 ek rizsliszt

őrölt szerecsendió

A húsos réteghez:

50 dkg darált hús

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

A tetejére: reszelt sajt

 

Elkészítés: 

A tésztát sós vízben főzzük fog keményre (al-dente).
A megmosott, vastagabb száraitól megfosztott spenótot forró vízben főzzük meg (egy pillanat alatt a  forrásban lévő vízben megfonnyasztjuk), szűrjük le. Hagyjuk, hogy alaposan lecsepegjen.
A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra és kevés zsiradékon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük fokhagymával. Pároljuk - fedő alatt - puhára. Víz hozzáadása nem szükséges!
Készítsük el a basamellt:
A vajat, egy fazékban olvasszuk fel (én tejforralóban készítettem), adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük fel a tejjel, főzzük sűrűre. Ízesítsük a mártást sóval, őrölt szerecsendióval.
A hamis lasagne összeállítása: zsírozott, rizslisztezett tepsibe terítjük a tészta felét, erre jön a besamelmártás fele, a darált húsos töltelék, a lecsepegtetett spenót, a tészta másik fele, a besamelmártás  másik fel, a tetejére reszeljünk sajtot és előmelegített sütőben süssük készre, kb 20 perc alatt.

Kategória: