Jelenlegi hely

Madártej fagyi

Madártej fagyi
Ebben a nagy melegben nem volt kedvem sütni...
Hozzávalók: 

2,5 dl tej

10 dkg  eritrit

2 cs. vaníliás cukor

3db tojás

2,5 dl habtejszín

1 tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés: 

Tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, az eritrit felével, és felöntjük fél dl tejjel.

A többi tejet vízgőz felett  felmelegítjük, és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját.

Amíg besűrűsödik, kevergetjük, majd kihűtjük.

Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt, hozzákeverjük.

A habtejszínt is felverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, óvatosan összeforgatjuk a krémmel.

Az alaposan lehűtött krémet, a fagyaszóból kivett - fagylaltgépbe - töltjük, és a kívánt állag eléréséig fagyasztjuk-forgatjuk. Nekem ez 40 perc volt.
Tetejére ízlés szerint tejszínhabot, vagy gyümölcsöket halmozhatunk.
 

Kategória: