Jelenlegi hely

Palacsinta - amarántlisztből

Palacsinta - amarántlisztből
Az amaránt jelentős fehérje- és zsírtartalma révén kiemelkedik a gabonák, álgabonák sorából. Ásványi anyagai közül kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, cink- és vastartalma érdemel külön említést. Magas B2-, B6-vitamin tartalma!
Hozzávalók: 

25 dkg amarántliszt
4 db  tojás
1 evőkanál eritrit
1 csipet só
kb 3,5 dl víz
kókuszzsírj a sütéshez
Tölelék: nálam házi baracklekvár

Elkészítés: 

A hozzávalókat  alaposan keverjük össze, kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk, amit ha kell vízzel tovább hígíthatunk.
Érdemes kb fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.
Teflon, vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük ki.
Ebből a mennyiségből nekem 10 darab palacsinta lett.
Lekvárral töltve kínáltam!