Jelenlegi hely

Mézes vaníliafagyi

Vaníliafagyi
Nyár van... nyár van...
Hozzávalók: 

35 dkg joghurt
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín/Hulala
2 cs. vaníliáscukor vagy vaníliarúd kikapart belseje
2-3 ek méz
 

Elkészítés: 

Felverjük a tejszínhabot.
A joghurtot a mascarpone-val és a mézzel  habosra keverjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét, és hozzákeverjük a felvert tejszínhabot is a végén.
Az előkészített, fagyasztóból kivett fagylatgép nyílásán betöltjük a tejszínes-mascarpone krémet és a kívánt álagig fagyasztjuk (kb fél óra). Poharakba, vagy tányérkákba kanalazzuk, és azonnal szervírozzuk! Ebből a mennyiségből, kb 4-5 adag (12-15 gombóc) lesz.

Kategória: