Jelenlegi hely

Ricottás articsóka golyó

Ricottás articsóka golyó
Articsóka egyik receptverseny részeként került hozzám... Sokáig ide-oda pakolgattam, mert gőzöm nem volt arról, h mire is jó... Aztán egy olasz oldal segítségével jutottam el a búzalisztes barátjához, majd megalkottam a gluténmentes verzióját!
Hozzávalók: 

25 dkg ricotta

1 üveg fűszeres articsóka (280g)

1 db tojás

10 dkg parmezán

2 ek kukoricaliszt

bors

A panírozáshoz:

2 db tojás

gluténmentes zsemlemorzsa

A sütéshez:

kókuszzsír vagy étolaj

Elkészítés: 

Az articsóka konzervről leöntjük a levet, majd késes aprítóban pépesítjük, hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a reszelt parmezánt, és az ízlés szerinti sót, borsot. (Nem kell hozzá sok, hiszen a konzerv ízesített, a parmezánnak pedig karakteres az íze). Fél órára hűtőbe tesszük.
A masszából diónyi golyókat formálunk, majd kukoricaliszttel megszórt tálcán meghengergetjük a golyókat, majd tojásba és gluténmentes morzsába forgatjuk. Forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Önálló vacsora étel is lehet, főzelék feltétjeként is megállja a helyét, de friss salátával az igazi.

Kategória: