Jelenlegi hely

Baci di dama

Baci di dama
Nem mostanában volt a napja, amikor ez a klasszikus kis olasz sütike elkészült a konyhámban. Már-már feledésbe merült, a napokban elkészült a gluténmentes verziója is.
Hozzávalók: 

10 dkg zabpehelyliszt

5 dkg gesztenyeliszt

15 dkg török mogyoró

10 dkg eritrit

15 dkg margarin

5 csepp vaníliakivonat

1 db narancs (reszelt héja)

1 csipet só

A töltelékhez:

10 dkg étcsokoládé (GM)

Elkészítés: 

A mogyorót megpirítjuk, és ha kihűlt, ledaráljuk. A lisztet, a vajat, az eritritet, a lereszelt narancshéjat, vaníliakivonatot és a sót egy tálba tesszük, és összegyúrjuk a ledarált mogyoróval. Ezután a hűtőben pihentetjük 30 percig.

Diónyi golyókat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, olvasztott étcsokival összeragasztunk két csókot, majd a maradék csokival díszítjük.

Kategória: 
Kategória_2: