Jelenlegi hely

Aszalt-szilvás mascarpone tekercs

Aszalt-szilvás mascarpone tekercs
Hozzávalók: 

A piskótához:
5 db M-es tojás
5 ek eritrit
6 ek mák, ledarálva
A töltelékhez:
25 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
2,5 dl Hulala,
4 ek. szilvalekvár (házi cukor nélkül eltett)
20 dkg magozott  aszalt szilva

Elkészítés: 

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl! Hagyjuk kihűlni. Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem...
A szilvalekvárt keverjük el a mascarponéval. A tejszínt (Hulalát )verjük fel kemény habnak, forgassuk a feldarabolt aszalt szilvával együtt a szilvás krémhez.
A krém 3/4-ét kenjük rá, a mákos piskóta lapra, amiről előzőleg a papírt lehúztuk. Tekerjük fel, aki bátortalanabb, használjon konyharuhát a feltekeréshez, de szerintem nincs szükség rá. A maradék krémmel kenjük meg a tekercset és ízlés szerint díszítsük fel. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, mielőtt tálalnánk.

Kategória: