Jelenlegi hely

Rakott patisszon

Rakott patisszon
Befigyelt a patisszon szezon...
Hozzávalók: 

1 kg patisszon

1 csokor petrezselyem

2 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3-4 dl tejföl

4 pár virsli (pl Kométa)

1 db tojás

4 dl főzőtejszín

50 g reszelt sajt

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

2 ek gluténmentes zabpehely, vagy zsemlemorzsa

Elkészítés: 

Először is a patisszont jól lemossuk, majd vékonyan lehámozzuk a héját. majd vékony szeletekre szeleteljük, sózzuk.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk,  felkarikázzuk. A petrezselymet lemossuk, majd felaprítjuk.

Egy kis olajon megpirítjuk a felkarikázott virslit. A tojást és a tejszínt jól összekeverjük.

A sütőformát kikenjük olajjal, megszórjuk a zabpehellyel, majd belerakosgatjuk  a patisszon szeleteket, borssal meghintjük. Erre következik majd a petrezselyem és a virsli. Tejfölt kanalazunk elszórtan a patisszon szeletekre, erre következik majd az újabb réteg, amivel ugyanígy járunk el. A tetejére öntjük  a tojásos tejszínt, és reszelt sajttal hintjük meg.
180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Kategória: