Jelenlegi hely

Töltött patisszon

Töltött patisszon
Még szezonja van...
Hozzávalók: 

A patisszon előkészítéshez

1 db patisszon 

1  teáskanál só

1 teáskanál ételecet (10%-os)

3 L víz

A töltelékhez

50 dkg darált hús

1 evőkanál kókuszolaj

1 y fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál só

1 ek fűszerpaprika

fekete bors

A tetejére, és a tálaláshoz: reszelt sajt

Elkészítés: 

A patisszont megmossuk, és megpucoljuk, ügyelve arra, hogy az alakját megtartsa. A közepét egy éles kés segítségével, kivájjuk, magjait kanállal kikaparjuk. Forraljuk fel a vizet a sóval és az ecettel. Mikor forr, tegyük bele a patisszont és 5 percen át főzzük. Közben olajozzunk ki egy kerek jénait,  amibe belefér a patisszon. Mikor letelt az 5 perc, vegyük ki a vízből és tegyük az előkészített jénaiba. A megtisztított hagymát kockázzuk fel, majd az olajon pirítsuk üvegesre a fokhagymával együtt. Rátesszük a húst is és fehéredésig pirítjuk a húst. Ha megvan, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát is. Ezekkel is összepirítjuk és lehúzzuk a tűzhelyről. A töltelékkel jó tömören kitömjük a tököt. Rátesszük a tök tetejére és a nyílásra a reszelt sajtot. 180 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 1 órán át sütjük, vagy míg szép piros lesz a teteje. Tálaláskor reszelt sajtot, vagy tzatzikit kínálhatunk hozzá.

Kategória: