Jelenlegi hely

Szilvásgombóc - rizsliszttel

Szilvásgombóc - rizsliszttel
Tartalmasabb leves után kitűnő főétel.
Hozzávalók: 

1 kg  főtt burgonya
kb  25 dkg rizsliszt
2 db tojás
1 tk só
A nyújtófelület szórásához: rizsliszt
Töltelékhez: kb 10-15 db szilva
fahéj
eritrit
Továbbá: GM morzsa pirítva (Nálam Mimen panírkeverék)
A tálaláshoz: porXukor, fahéj

 

Elkészítés: 

A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük, hagyjuk teljesen kihülni, majd adjuk hozzá a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót, és annyi rizslisztet, h nyújtható tésztát kapjunk. A szilvát, mossuk meg, magozzuk ki, és hempergessük meg a fahéjas eritritben. A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk kb 10*10-es négyzetekre, és tegyünk a közepükbe, egy-egy fahéjas szilvát. Óvatosan csomagoljuk be, majd gömbölyítsük meg. Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük, akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.
Amíg főnek, a gombócok, pirítsuk meg a GM morzsát.
Ebbe a pirított morzsába szedjük ki - szürőlapát segítségével - a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk, és fahéjas porXukorral kínáljuk.

Kategória: