Jelenlegi hely

Piskótatekercs - zabpehelylisztből

Piskótatekercs - zabpehelylisztből
Hozzávalók: 

4 db tojás
4 ek víz
4 eb eritrit
5 ek GM zabpehelyliszt
Töltelék: házi sárgaringló lekvár
Tetejére:porXukor

Elkészítés: 

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az eritrittel habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, és  a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsímítjuk  és 170 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük. A papírt lehúzzuk róla.  Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral megkenjük, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Szeletekre vágva, porXukorral megszórva kínáljuk.

Kategória: