Jelenlegi hely

Céklakrémleves

Céklakrémleves
Mária Kenéz, köszönjük a nagyon fincsi céklákat. Ez készült belőle!
Hozzávalók: 

4 db cékla (nyers)

1 db burgonya

1 db alma

50 g kókuszzsír

1 fej vöröshagyma

bors

1 db citrom leve

Elkészítés: 

Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Egy  fazékban olvasszuk fel a kókuszzsírt dinszteljük meg a hagymát. Keverjük hozzá a kockára vágott zöldségeket, és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig. Öntsük fel kb 1 liter  vízzel, esetleg zöldség alaplével, és közepes hőfokon, főzzük puhára a zöldségeket (kb 1 óra). Botmixerrel pürésítsük  a levest. Ízlés szerint frissen facsart citrommal ízesíthetjük.

Kategória: