Jelenlegi hely

Puncs szelet

Puncs szelet
Maradékmentés...
Hozzávalók: 

A piskótához:
4 db tojás
4 ek rizsliszt
4 ek eritrit vagy cukor

Töltelékhez:
30 dkg GM  piskóta vagy keksz maradék
egy evőkanál kakaópor
ízlés szerint mazsola
lekvár
1 fiola rumaroma

Sziruphoz:
15 dkg cukor
50 ml víz

Mázhoz:
25 dkg cukor
130 ml víz
1 kávéskanál 20 %-os ecet
pár csepp piros ételfesték

Továbbá: kókuszreszelék
 

 

 

Elkészítés: 

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az eritrittel habosra verjük, majd hozzákeverjük a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 170 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük. A papírt lehúzzuk róla. Hagyjuk kihűlni.
A szirup hozzávalóit felforraljuk.
A piskóta és keksz maradékokat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a mazsolát, majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.
A piskótalapot középen ketté vágjuk, megkenjük vékonyan eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik lappal. Jól lenyomkodjuk!
Elkészítjük a mázat. Vizet, cukrot, ecetet feltesszük forrni majd kb. 10 percig főzzük, félretesszük és keverjük. Ahogy hűl úgy sűrűsödik. Belekeverjük az ételfestéket, annyit, hogy rózsaszín legyen. Bevonjuk a sütemény tetejét és hagyjuk dermedni. Kevés kókuszreszelékkel meghinthetjük.
Miután a tetején a máz megdermedt szépen szeletelhető.

Kategória: