Jelenlegi hely

"Túróval" töltött csirkecomb

"Túróval" töltött csirkecomb
Receptemet nem csak Feri figyelmébe ajánlom :D
Hozzávalók: 

4 db filézett csirkecomb

bors
vagy GM szárnyas fűszerkeverék

A töltelékhez:

1 bögre hántolt köles
2 bögre víz
5-10 dkg vörös áfonya

Köret:
1 kg burgonya
2 tk só
5 dkg vaj
1 csokor medvehagyma
reszelt szerecsendió
2 db tojás

Elkészítés: 

Először a tölteléket készítsük el. A kölest válogassuk ki mossuk meg, majd dupla mennyiségű  sós vízben főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, adjuk hozzá a vörös áfonyát, ha szükséges sózzuk.

A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük be, én csak sót borsot használtam, de fűszerkeveréket is választhatunk hozzá. A csirkecombok bőre alá nyomkodjuk be a tölteléket, majd a betöltött húsokat helyezzük tepsibe, fedjük le (akár alufóliával is lehet) és kb 1 óra alatt süssük készre. Én 180 fokon, fedő alatt  sütöttem kb 50 percet, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grilleztem rajta egy kicsit, h ropogós legyen.

Amíg a csirke sül, készítsük el a köretet:
A krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, burgonyanyomóval áttöröm. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoltam, és az áttört krumplihoz adtam, összekevertem alaposan. A burgonyapüré szerű masszát habzsákba töltöm, sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomok belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm 10-15 perc alatt. Frissen, melegen tálalom a csirke combok mellé.

Kategória: