Jelenlegi hely

Cukkini "sajt"

Cukkini sajt
Hozzávalók: 

1 db  sárga húsú cukkini (50 dkg)
1 cs. zselatin (20g)

3-4 ek GM sörélesztőpehely
5 dkg kókuszzsír

Elkészítés: 

A cukkinit alaposan megmossuk, összedaraboljuk (héjastól), annyi sós vízben ami épp ellepi puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, a kókuszzsírt és botmixer segítségével krémesre keverjük. Hozzáadjuk a zselatint is, és forráspontig melegítjük. Érdemes megkóstolni, h elég sós-e, ha szeretnénk zöldfűszerrel ízesíteni ekkor tehetjük meg, öntsük fóliával bélelt formába, majd miután kihűlt, tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Ha rántott "sajtot" szeretnénk készíteni 1-2 ek sörélesztő pehellyel többet adjunk hozzá.

Kategória: