Jelenlegi hely

Epres palacsinta torta

Epres palacsinta torta
Hozzávalók: 

A palacsintához:
2 db tojás
20 dkg rizsliszt
4 ek tápióka keményítő
csipet só
4 tk cukor/eritrit
4 dl tej/rizstej
4 dl szódavíz
A töltelékhez:
Kb 1 kg eper
1 cs. GM vanília ízű pudingpor
eritrit
Tetejére:
eper

Elkészítés: 

Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, szódavízzel (buborékos ásványvízzel), palacsintatészta sűrűségűre készítjük. Nem biztos, hogy az összes víz kelleni fog!
Ha kisültek a palacsinták, elkészítjük a krémet is: az epret megmossuk, szárait eltávolítjuk, összeturmixoljuk, a turmixnak kb fél liternek kell lennie, keveset kiveszünk belőle, abban csomómentesre keverjük a pudingport, a többit feltesszük egy fazékban a tűzre, ha felforrt hozzáadjuk a pudingos részt is, eritrittel édesítjük és készre főzzük.
Egy lapos tányérra tesszük az első palacsintát, megkenjük az eperkrémmel és addig rétegezzük, amíg  a hozzávalók el nem fogynak. Tetejét eperrel díszítjük.