Jelenlegi hely

Bécsi "túrós" palacsinta tejmentesen

Bécsi "túrós" palacsinta tej-, gluténmentesen
Tejmentes "túrós" palacsinta :) Örömmel értesítem, hogy a Fanny magazin és a mindmegette.hu oldal által közösen meghirdetett Palacsintaversenyen receptjét a zsűri kiválasztotta, így nyereménye egy ajándékcsomag a Magyar Cukorgyártó Zrt. felajánlásával.
Hozzávalók: 

A palacsintához:
25 dkg amarántliszt
4 db  tojás
1 evőkanál eritrit
1 csipet só
kb 3,5 dl víz
A sütéshez:
kókuszzsír
A töltelékhez:
1 bögre köles
2 bögre rizstej/kókusztej/víz
1 cs. vanília ízű GM pudingpor
2-3 ek eritrit
3 db tojás
mazsola (opcionális)
citrom reszelt héja (opcionális)
vanilia kivonat (opcionális)
1 csipet só
A tepsi kikenéséhez: Liga vagy kókuszzsír
Az öntethez:
2 dl rizstej
2 db tojás
1 cs. vanília kivonat
Tetejére: porXukor
 

Elkészítés: 

A palacsintához a hozzávalókat  alaposan keverjük össze, kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk.
Érdemes kb fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.
Teflon, vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük ki.
Ebből a mennyiségből nekem 10 darab palacsinta lett.
Az előzőleg kiválogatott, átmosott  kölest  előre megfőztem csipet sóval. Jó puhára főzöm és fedő alatt hagyom kihűlni. Amikor kihűlt késes aprítóba teszem, hozzáadom az édesítőt és a pudingot és jó krémesre dolgozom össze. Ízlés szerint tovább ízesíthető citromhéjjal, mazsolával. A tojásokat ketté választjuk. A tojások fehérjét  kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a köles töltelékhez és óvatosan összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel,  feltekerjük, majd középen kettévágjuk. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk  kókuszzsírral. Belerakjuk a kikent  jénaiba úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak, majd kissé egymásra csúsztatjuk őket.
Az öntethez  simára keverjük a tojást a tejjel és a vanília kivonattal. A palacsintarakottas tetejére kanalazzuk  és a forró sütőben aranybarnára sütjük, 20-25 perc alatt.  5 percig pihentetjük, megszórjuk porXukorral, és a sütőedényben tálaljuk.

Kategória_2: