Jelenlegi hely

Flódni palacsintatorta

Flódni palacsintatorta
Hozzávalók: 

A palacsintához:
4 db tojás
20 dkg rizsliszt
4 ek tápióka keményítő
csipet só
1 tk cukor/eritrit
8 dl szódavíz

a mákos töltelékhez:
20 dkg darált mák
10 dkg eritrit
1 citrom reszelt héja
2 dl víz
maréknyi mazsola

az almás töltelékhez:
2-3 db alma
10 dkg eritrit
1 teáskanál őrölt fahéj

a diós töltelékhez:
20 dkg darált dió
10 dkg eritrit
1 db citrom reszelt héja
2 dl víz

a lekváros réteghez:
 6 evőkanál sűrű házi szilvalekvár
A tetejére:
porXukor

 

Elkészítés: 

A palacsintához a hozzávalókat  alaposan keverjük össze, kézi habverővel.  Teflon palacsinta sütőt előmelegítjük, és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt. A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.
Meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük az almát. Az eritrittell, a fahéjjal összepároljuk, úgy h ne maradjon alatta lé. Hűlni hagyjuk.
A máktöltelék hozzávalóit kimérjük, összekeverjük és felfőzzük, kihűtjük. Ugyaígy járunk el a diótöltelékkel is.
Tűzálló lapos tálra helyezzük az első palacsintát, rátesszük a máktöltelék felét, és befedjük a második palacsintával. Erre kerül az almatöltelék fele, majd a harmadik palacsinta, és a diótöltelék fele. Rárakjuk a negyedik palacsintát, és megkenjük a szilvalekvárral. Az ötödik  palacsintát újra mákkal, a következőt almatöltelékkel, az utolsó előttit diótöltelékkel kenjük meg. Az utolsó palacsintával befedjük a tortát, 180 fokos sütőben, pár perc alatt átsütjük.
PorXukorral meghintve kínáljuk.