Jelenlegi hely

Ekler fánk, avagy a kutyacsont

Ekler fánk, avagy a kutyacsont
Gyerekeim szerint inkább kutyacsontot sütöttem, kinézete alapján... háát...
Hozzávalók: 

20 dkg rizsliszt
10 dkg zsír
5 db tojás
2 dl víz
1 csipet só
A töltelékhez:
fél liter Hulala
Tetejére:
kb 10 dkg GM étcsoki
1 ek étolaj

Elkészítés: 

A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.
A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és keverjük. Habzsákba tesszük sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra kutyacsontokat formázunk....
Egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük 10  percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon. Hamar kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
A Hullalát habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és a "kutyacsontok" alsó lapjára nyomjuk. A kalapok végeit vízgőz felett, 1 evőkanál étolajjal megolvasztott csokiba mártjuk. Ha a csoki megkötött a kalapokon a habra tesszük. Azonnal fogyasztható.

Kategória: