Jelenlegi hely

Red Velvet kuglóf - céklából

Akár Karácsonyra is készülhet!
Hozzávalók: 

•    25 dkg főtt cékla
•    3  db tojás
•    20 dkg  GM étcsokoládé
•    10 dkg vaj
•    15 dkg rizsliszt
•    15 dkg cukor vagy eritrit
•    1 tk. sütőpor
A mázhoz:
•    10 dkg porcukor
•    3 ek. citromlé

Elkészítés: 

A céklát alaposan mossuk meg, és főzzük puhára, majd alma reszelőn reszeljük le.
A sütőt melegítsük elő 180 ºC-ra.
A csokit, a vajjal együtt tegyük egy kislábasba, ezt helyezzük vízfürdőbe, és olvasszuk meg. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, és a reszelt céklát és a felolvasztott csokit is. Alaposan keverjük össze, majd egy zsírozott rizslisztezett 20 cm átmérőjű, (vagy 2 kicsi forma) kuglófformába öntjük a masszát, és betóljuk az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. Mikor meghűlt, borítsuk ki a formából. A porcukrot keverjük ki  a citromlével és vonjuk be vele a kuglófot. Vagy csak porcukrozzuk le.
Langyosan kínáljuk egy csésze teával vacsorára.