Jelenlegi hely

Rigó Jancsi torta, tejmentesen

Rigó Jancsi torta
Kolléganőm kisfiának készült szülinapjára, bár ő nem érzékeny, de van glutén-, és tejérzékeny csoporttársa is, így ők is Bencével ünnepelhettek!
Hozzávalók: 

8 db tojás
8 ek cukor
8 ek rizsliszt
Krém:
fél liter Meggle tejmentes cukrászhab
2 ek GM kakaópor
Díszítéshez: kb 3-4 dl Meggle tejmentes cukrászhab

Elkészítés: 

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és a lisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát, és 170 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!!
A krémhez a habalapot felverjük, hozzáadjuk a kakaóport és összekeverjük.
A piskótát miután kihült, 3 lapba vágjuk, és ezzel a krémmel töltjük meg.
Tetejét kakaós kréémel, és "tejszínhabbal" (cukrászhabbal) díszítjük.

Kategória_2: