Jelenlegi hely

Mindenmentes habkarika

Mindenmentes habkarika
"Kedves Emese, gratulálunk a csodás recepthez, köszönjük ,hogy elküldted részünkre. :) Örömmel tájékoztatlak, hogy a Te MINDENMENTES habkarika, Aszalt vörös áfonyával töltött pulykamell recepted is bekerült a karácsonyi receptkönyvünkbe" MALL.HU
Hozzávalók: 

20 dkg eritritpor, vagy porXukor
50 g csicseriborsó konzerv lé
por állagú ételszínezék (opcionális) én nem használtam

Elkészítés: 

A csicseri levet forraljuk  be a felére (25g).
Tegyük az édesítőszer felét a robotgép üstjébe, (ha színezni szeretnénk, itt adjuk hozzá, a por állagú színezéket) öntsük rá a csicseri levet, forgassuk át, majd a maradék édesítőszert is adjuk hozzá, és kezdjük el kevertetni a habverővel, teljes fokozaton. Akkor készült el a hab, amikor habverőn csúcsot képez. Nálam ez kb 10 perc volt.
A habot töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba, és nyomjuk belőle karikákat, nekem kereken 13 db lett.
Melegítsük a sütőt elő 100 fokra és tegyük be a tepsit. Kb 25-30 percig érdemes "sütni".
Amikor kivesszük a sütőből, még elképzelhető, hogy lágy a habcsók, de mire teljesen kihűl meg is szilárdul.
 

Kategória: 
Kategória_2: