Jelenlegi hely

Áfonyás Charlotte torta

Áfonyás Charlotte torta
"Kicsi" lányom szülinapjára készült. A piskótatekercs receptjét már megosztottam, most lássuk az összeállítást is.
Hozzávalók: 

A két rúd piskótatekercshez:
2x4 db "M"-es tojás
2x4 ek eritrit
2x4 ek rizsliszt
Piskótatekercs töltéséhez: eperlekvár
A torta töltelékéhez: fél liter Meggle dekorhab alap, vagy Hulala
1 doboz (25 dkg) fagyasztott áfonya
1 nagy doboz joghurt (450g)
1 cs. zselatin
A díszítéshez: kb 2 dl Meggle dekorhab alap, vagy Hulala

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt - "gáz tepsibe" - simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.
Ugyanígy járunk el a másik rúd piskótatekerccsel is, ha légkeveréses sütőnk van, egyszerre is készülhetnek!
A tekercseket ujjnyi széles szeletekre vágjuk és egy kb egy 24 cm átmérőjű gömbölyű fenekű tálba rendezzük,,- amit előzőleg folpackkal kibéleltünk - úgy, hogy kb 5 szeletet meghagyunk, amivel zárjuk majd.
A zselatint kb 1 decinyi vízzel összemelegítjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A hab alapot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a gyümölcsöt is, ami nálam kissé kiolvadt, de nem teljesen, majd a zselatinos joghurtot is hozzákeverjük, óvatosan összedolgozzuk, majd a piskótatekercsekkel bélelt üreget megtöltjük ezzel a krémmel, a tetejére a maradék piskótaszeleteket rendezzük, amiket kissé bele is nyomkodunk.
1 éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap kerek tortatálra, vagy tálcára borítjuk, és tejszínhabbal díszítjük. Maradt egy falatnyi krémem, így én azt meghagytam, csillagcsöves habzsákba kanalaztam, a fehér habot rászedtem, és így kissé cirombás lett a díszítés...

Kategória: