Jelenlegi hely

Mézes puszedli, újraértelmezve

Mézes puszedli, újraértelmezve
Hozzávalók: 

10 dkg  datolya magozva
5 dkg mazsola
5 dkg vaj vagy Liga
1 db L-es tojás
1 db tojás sárgája
2 ek  szezámmagliszt
2 ek  darált dió
3 ek GM  zabpehelyliszt
1 evőkanál méz vagy mézpótló cukorbetegeknek
fél  mokkáskanál szódabikarbóna
1 citrom reszel héja
A díszítéshez:
3 ek porXukor vagy eritritpor
1 tojás fehérje

Elkészítés: 

A datolyát, a mazsolát, a puha vajat (margarint), a citrom lereszelt héját,  a mézet (mézpótlót), a tojást, és a  tojás sárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük. Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkeverjük, majd a datolyás masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
A  tojásfehérjét, kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük. Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Kategória: 
Kategória_2: