Jelenlegi hely

Paleo Mézeskalács

Paleo Mézeskalács
Hozzávalók: 

8 dkg kókuszliszt

8 dkg tápióka keményítő

8 dkg szezámliszt

8 dkg darált dió/darált török mogyoró

7 g konjacliszt

1 mk szódabikarbóna

1 tk őrölt fahéj

1 tk őrölt szegfűszeg

12 dkg méz/mézhelyettesítő cukorbetegeknek/agavé szirup

1 db nagyobb vagy 2 db kisebb tojás

8 dkg olvasztott sertészsír/kókuszzsír

Díszítés:

1 db tojásfehérje

kb 20 dkg nyírfaporcukor, vagy porrá őrölt eritrit

Elkészítés: 

Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük. Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot, és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot, és kézzel alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára. A lehűlt tésztát egy tápiókakeményítővel megszórt deszkára tesszük, és , fél cm vastagságra nyújtjuk. és karácsonyi motívumokat szúrunk ki.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db  lesz belőle. A tojásfehérjét az édesítővel kikeverjük, és papírzacskóba töltjük, ízlés szerint díszítjük.

Kategória: