Jelenlegi hely

Bejgli

Bejgli
Hozzávalók: 

Tésztához (2 rúdhoz)
250 g Glutenix csicseris kenyérpor
12 g élesztő
40 g cukor
1 db tojás
50g Liga margarin
1,2 dl rizstej
Diótöltelékhez: 1 rúd töltéséhez
100 g darált dió
30 g GM zsemlemorzsa
1 dl rizstej
60 g cukor
50 g mazsola
1/2 citrom reszelt héja
Máktöltelékhez: 1 rúd töltéséhez
100 g darált mák
 20 g kukoricadara
60 g cukor
50 g mazsola
1/2 citrom reszelt héja
A lekenéshez: 1 db tojás

Elkészítés: 

Először a töltelékeket készítsük el, a rizstejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy-két perc alatt összefőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.
Az élesztőt a cukorral ízesített  rizstejben felfuttatjuk, majd a kimért liszt margarin tojás keverékéhez adjuk. Alaposan összedolgozzuk.
2 részre osztjuk, érdemes mérleget használni, és pontosan ketté osztani!
A tésztákat azonnal kinyújtjuk, egy kb 15*20-as téglalappá. A kihűlt tölteléket rákenjük, úgy hogy a szélein kb 1 cm-es részt  üresen hagyunk. Jobbról balról a tésztát kissé ráhajtjuk (hogy a töltelék ne folyjon ki), majd óvatosan feltekerjük, mint a piskótát. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, hurkapálcikával megszurkáljuk, egész tojással lekenjük.  A másik tésztával ugyanígy járunk el.
Előmelegített sütőben azonnal sütjük, 170 fokon, kb 20 percig.
Ha kihűlt, fóliába csomagoljuk, napokig friss marad!

Kategória: