Jelenlegi hely

Emeletes Pavlova torta

Emeletes Pavlova torta
Nem a legdiétásabb tortám, de az íze feledteti ezt :D
Hozzávalók: 

5 db "M"-es  tojásfehérje
25  dkg porcukor
2 teáskanál kukoricakeményítő
1 vaníliarúd kikapart belseje
A töltelékhez: fél liter Meggle decorhab alap
15 dkg GM csoki
A tetejére: 1 db gránátalma kikapart magjai
1 doboz ananászkonzerv
Csokiforgács

Elkészítés: 

A tojásfehérjéket elektromos habverővel habbá verjük, majd kanalanként adagolva a porcukrot, tovább verjük, míg szép fényes habot kapunk. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt is.
Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk és két kb 30 cm átmérőjű kört rajzolunk rá, a papírt megfordítjuk, és a masszát a 2 körbe kenjük.
Előmelegített 150 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd az ajtót résnyire nyitva hagyva, hagyjuk kihűlni.
Eközben a csokit vízgőz  felett megolvasztjuk, a habalapból habot verünk. A felolvadt, de nem forró csokit a habba csurgatjuk, összekeverjük.
Az egyik habcsók lapot tortatálra tesszük, és rákenjük a csokis krém felét, gyümölcsökkel kirakjuk, majd a másik hablapot tesszük rá, krémmel megkenjük, gyümölcsökkel kirakjuk, végül csokit reszelünk rá.
A habcsók lapok előre is elkészíthetőek, de a tölteléket csak tálalás előtt tegyük rá!

Kategória: 
Kategória_2: