Jelenlegi hely

Mákos almatorta

Mákos almatorta
Hozzávalók: 

5 db M-es tojás
5 ek eritrit
5 ek darált mák
Töltelék:
1 kg reszelt alma
2 ek eritrit
3 dl víz
fahéj
1 csomag zselatin
 

Elkészítés: 

A tojásokat ketté válaszjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük. Zsírozott, lisztezett pite formába simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Eközben a vízben a zselatint felfőzzük (forrás pontig melegítjük, de nem forraljuk!), eritrittel és fahéjjal ízesített reszelt almát hozzáadjuk és a kisült - tálra borított - mákos piskótára kenjük. Egy-két órára hűtőbe tesszük, szeleteljük és készen is van, az egészséges vitamindús tortánk!

Kategória: 
Kategória_2: