Jelenlegi hely

Erdei gyümölcskrémleves tejberizsgombóccal

Erdei gyümölcskrémleves tejberizsgombóccal
Fagyasztó ürítés... Tudom-tudom nincs szezonja, nálunk azért így a tél közepén nagy sikert aratott!
Hozzávalók: 

kb 50 dkg vegyes bogyós gyümölcs (ribizli, fekete ribizli, málna, eper) fagyasztott is lehet!

1 l víz

3 dl tej

1 cs. GM vanília ízű pudingpor

5 dkg eritrit

1 evőkanál fahéj

A gombóchoz:
5 dl tej
15 dkg rizs
5 dkg eritrit

Elkészítés: 

A rizsből 5 dl tejben 1 ek eritrit  hozzáadásával sűrű,  tejberizst főzünk, majd teljesn kihűtjük.
A gyümölcsöket a vízben feltesszük főni, ha felforrt, a 3 dl tejben - kézi habverővel - elkevert pudingporral besűrítjük a levest, amit előzőleg eritrittel, és fahéjjal ízesítettünk. Összeforraljuk, majd bormixerrel pürésítjük. Télen langyosra, nyáron jéghidegre hűtjük, majd a tejberizst egy fagyiskanál segítségével adagoljuk a tányérokba.

Kategória: