Jelenlegi hely

Édesburgonya krémleves

Édesburgonya krémleves
Mária Kenéz, köszönjük a nagyon fincsi édesburgonyát. Ez készült belőle!
Hozzávalók: 

5 dkg kókuszzsír

1 kisebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 szál fehérrépa

1 szál sárgarépa

1 kg édesburgonya

bors

szerecsendió

kb 1,5 l víz vagy zöldségalaplé

Tálaláskor: tejföl
 "ördöghaj" szálasra vágott csili

Elkészítés: 

A megtisztított  fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk. A kókuszzsíron  üvegesre a vöröshagymát  majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk őket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés őrölt  szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és puhára főzzük a zöldségeket. Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges tovább ízesíthetjük. Tejföllel, és ördöghajjal tálaljuk.

Kategória: