Jelenlegi hely

Virslis lencsesaláta

Virslis lencsesaláta
Szilveszterre készült, mostmár csak várni kell, h a babona beigazolódjon, vagyis "meghozza a bőséget és a gazdagságot az új évre."
Hozzávalók: 

50 dkg lencse

1 csokor zöldhagyma

2-3 ek  mustár

1 kis pohár tejföl

bors

babérlevél

A tálaláshoz:

3 db főtt tojás

sárgarépa

Elkészítés: 

A lencsét kiválogatjuk, előző este beáztatjuk, majd sós vízben a babérlevéllel majdnem teljesen puhára főzzük (vigyázzunk rá, hogy semmiképp ne főzzük szét!), kihűtjűk.
A zöld hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A virslit megfőzzük és kihűtjük, felkarikázzuk.
A tejföl a mustárral, sóval, borssal összekeverjük. A kihűlt lencsét és a virslit hozzákeverjük. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A főtt tojásokat megpucoljuk, tojásszelővel, felszeleteljük, a répát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Üveg tálba kanalazzuk a salátát, 12 szelet tojással körberakjuk, amiket a megfelelő római számokkal "felcimkézünk" a sárgarápa csíkok segítségével. A tojásokat, egy ecset segítségével, én megkentem egy kevés majonézzel, mielőtt rákerültek volna  arómai számok,  hogy  szállítható állapotba kerüljön a saláta. (tökéletesen bírta a szállítást laugh )

Kategória: