Jelenlegi hely

Mexikói lasagne

Mexikói lasagne
Nálam házi lasagne tésztából készült, de készen is kapható.
Hozzávalók: 

50 dkg darált hús

3 evőkanál kókuszzsír

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 doboz  darabolt paradicsom-konzerv

1 doboz kukorica konzerv

2 doboz vörösbab konzerv

1 tk morzsolt bazsalikom

1 tk morzsolt kakukkfű

1 tk morzsolt majoránna

1 kk Cayenne-bors

őrölt csili

frissen őrölt fekete bors

a besamelhez:

10 dkg vaj

10 dkg rizsliszt

1liter   rizstej

őrölt fehér bors

őrölt szerecsendió

továbbá:

25 dkg GM lasagne tésztalap

20 dkg reszelt sajt

Elkészítés: 

A hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd kókuszzsíron  megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon 2 óra alatt puhára pároljuk. , hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és vörösbabot, majd összeforraljuk.
A besamelmártáshoz a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és a tejet folyamatosan hozzáöntve simára keverjük. Fűszerezzük, és közepesen sűrű mártást főzünk belőle.
A tepsibe 1-2 merőkanálnyi paradicsomos szószt szedünk, befedjük tésztalapokkal, majd besamelmártás és ismét szósz következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az étel tetejére reszeljük a  sajtot, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.

Kategória: 
Kategória_2: