Jelenlegi hely

Habos epres kocka

Habos epres kocka
Hozzávalók: 

50 dkg rizsliszt

20 dkg eritritpor

25 dkg vaj, vagy Liga

5 db  tojássárgája

1 cs sütőpor

Krém:

2 cs eper ízű pudingpor

5 dl rizstej

 20 dkg  eritrit

450 g tejföl

5  db tojásfehérje

Tetejére:porXukor

Elkészítés: 

A pudingport elkeverjük az eritrittel, majd a rizstejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és még forrón hozzáadjuk a tejfölt, a keményre felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk óvatosan. Keverjük össze, és hagyjuk kihűlni.

A rizslisztet a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a poreritritet,  a sütőpor, a és a tojások sárgáját.  Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 részre osztjuk.  Az egyik cipót kinyújtjuk   a tepsi aljába fektetjük  egyenletesen. Erre ráöntjük a krémet, majd a megmaradt tésztából rudakat sodrunk, és rácsosan  a krémre fektetjük.

180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ha kihült, kockára vágva adjuk asztalra. Nálunk a "banda" türelmetlen volt, így a táláson ez meg is látszik... Azonban az íz élményen semmit sem változtatott.

Kategória: