Jelenlegi hely

Epertorta

Epertorta
Párom szülinapi tortája volt, triplán eper torta :D Kedves Nyertesünk! Örömmel értesítem hogy a Mindmegette weboldalunkon meghirdetett Helló, tavasz nyereményjátékra beküldött receptje 10. helyezést ért el. Nyereménye 1 db Nicer Dicer konyhai aprítószett
Hozzávalók: 

6 db tojás
6 ek eritrit
6 ek GM zabpehelyliszt
A krémhez:
25 dkg mascarpone
25 dkg eper
4 dl Hulala
1 csomag zselatin
ízlés szerinti eritrit, (nálam ez 2 ek volt)
Továbbá: 25 dkg eper
Tetejére: fél kg fondant
piros és zöld ételszínezék

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az eritritet is, tovább habosítjuk, majd a legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet, és kanalanként hozzáadjuk a  GM zabpehelylisztet is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
Eközben a mascarponét az apró darabokra vágott eperrel, és az eritrittel kihabosítjuk, majd a Hullalát habbá verjük, a zselatint kb 1 dl vízben felmelegítjük (nem forraljuk!), végül óvatosan összekeverjük az epres krémet, a habot és a zselatint is belecsurgatjuk.
Ezalatt a piskóta is megsült már, ha kihűlt, egy sablon segítségével, kivágunk 2 db szív alakot, a maradék piskótát, kb 2 cm-es csíkokra vágjuk.
Az egyik szív alakú lapot tálcára helyezzük, a krémet habzsákba kanalazzuk, és a lap szélére 2 cm-es csíkban krémet nyomunk, erre illesztjük a piskóta csíkokat, majd krém következik, ha jól dolgoztunk még egy rétegre való piskóta csíkunk lesz, ha véletlen nem, nincs baj, csak alacsonyabb lesz a torta. Megint krém következik, mielőtt a felső lapot ráhelyeznénk, az üreget töltsük meg alaposan megmosott, megszárított eperrel, végül a szív alakú lappal zárjuk le a tortát, a mardék krémmel vonjuk be a torta tetejét és oldalát.
Tegyük pár órára hűtőbe, ezalatt ha nem kész fondanttal dolgozunk elkészíthetjük a házit is.
Majd porcukorral szórt felületen nyújtsuk ki a pirosra színezett fondantot, majd a nyújtófára tekerve és a tortára ráhajtva burkoljuk b, a felesleges részeket vágjuk le, a zöld fondantból leveleket szúrunk ki, és enyhén nedves felületre felragasztjuk a leveleket is. Végül fogpiszkálóval, pöttyözzük be az epret.

Kategória: