Jelenlegi hely

Mézes hajdina felfújt

Mézes hajdina felfújt
Hozzávalók: 

20 dkg  hajdina
3 dkg vaj vagy margarin
5 dl tej

15-20 dkg méz
10 dkg mazsola
4 db tojás
1,5 dl joghurt
1 kg alma, lereszelve
1 tk őrölt fahéj
A tepsi kikenéséhez:
vaj
GM zabpehely
A tálaláshoz:
1 cs. GM vanília ízű pudingpor
6 dl tej
3-4 ek eritrit

Elkészítés: 

A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve  megpirítjuk. Megsózzuk, a tejjel felöntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb. 15 perc alatt puhára  pároljuk. Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja. A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és  a joghurtot is beledolgozzuk. Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk. Majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.
Az almát reszeljük le, ízesítsük fahéjjal, és adjuk ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez.
Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, GM zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát. Előmelegített 165 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük. Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.

Kategória: